almojabanas -

almojabanas

      

februari 11, 2015

Bereidingswijze

1Verwarm de oven voor op 190 graden.

2In een kom doen we de melk en de gesmolten boter samen.

3Laat iets afkoelen en voeg daarna de eieren erbij.

4Meng goed.

5Terwijl doen mengen we in een grote kom het zetmeel goed met de kaas.

6Maken in het midden een gat en gieten langzaam het vloeistof erin al roerend.

7Kneed goed totdat alles glad is.

8Laat enkele minuten staan.

9Maak kleine balletjes, ongeveer 3 cm in diameter.

10Doe op een niet ingevette pan.

11Bak gedurende 12 tot 15 minuten, tot ze goudbruin zijn.

12Laat ze niet te lang in de oven omdat ze zo te droog worden.

13Ze worden warm opgegeten.

Ingredi├źnten

Voor 40 almojábanas:

4 kopjes cassave zetmeel

3 kopjes of semi-harde kaas met genoeg smaak, fijn geraspt of gemalen

1 kopje volle melk, warm of iets warms

5 eetlepels gesmolten boter

2 grote eieren, losgeklopt

00:00