Snacks Peruaans Gemiddeld
februari 9, 2015
1Schoonmaken van de mosselen. Gewassen en gereinigd met een borstel.
2Verwijder alle mosselen die niet goed gesloten zijn.
3Kook mosselen in kokend water. Doe de mosselen eruit die niet opengaan.
4Laat afkoelen.
5Open de mosselen en leg de helft in een serveerschaal.
6Meng in een aparte kom: ui, pepers, tomaten, peterselie, maïskorrels, limoensap,peper, olie, zout en peper.
7Laat staan 5 tot 10 minuten.
8Plaats ongeveer 1 eetlepel van dit mengsel over elke mossel.
9Serveer met schijfjes citroen in de helft.
12 mosselen, goed afgesloten
2 middelgrote uien, fijngehakt
Sap van 3 tot 4 citroenen
1 eetlepel versgemalen peper gele
½ Spaanse peper, schoon, zaden en aderen en gewassen, fijngesneden
1 ½ eetlepel fijngehakte peterselie
¾ kopje gekookt en gepeld mais
½ kopje tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes gesneden
1 eetlepel olie
Zout
Peper
1 citroen in 4 gesneden voor serveren