Choros a la chalaca

      

februari 9, 2015

Bereidingswijze

1Schoonmaken van de mosselen. Gewassen en gereinigd met een borstel.

2Verwijder alle mosselen die niet goed gesloten zijn.

3Kook mosselen in kokend water. Doe de mosselen eruit die niet opengaan.

4Laat afkoelen.

5Open de mosselen en leg de helft in een serveerschaal.

6Meng in een aparte kom: ui, pepers, tomaten, peterselie, maïskorrels, limoensap,peper, olie, zout en peper.

7Laat staan 5 tot 10 minuten.

8Plaats ongeveer 1 eetlepel van dit mengsel over elke mossel.

9Serveer met schijfjes citroen in de helft.

Ingrediënten

12 mosselen, goed afgesloten

2 middelgrote uien, fijngehakt

Sap van 3 tot 4 citroenen

1 eetlepel versgemalen peper gele

½ Spaanse peper, schoon, zaden en aderen en gewassen, fijngesneden

1 ½ eetlepel fijngehakte peterselie

¾ kopje gekookt en gepeld mais

½ kopje tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes gesneden

1 eetlepel olie

Zout

Peper

1 citroen in 4 gesneden voor serveren

00:00