Mole Poblano met kip

      

februari 9, 2015

Aanwijzingen

1Verhit 4 eetlepels reuzel in 12 "-... Zware koekenpan op matig hoog vuur.

2Bestrooi kip met zout en peper.

3Voeg de kip in de pan en bruin bakken aan alle kanten, zet het vuur tot medium-laag en ongeveer 12 minuten verder koken tot bijna gaar is ongeveer 20 - 25 min.

4Haal de kip en laat ze op keukenpapier rusten.

5Giet het overtollige vet uit de pan, niet naspoelen.

6Terwijl de kip kookt, bereiden we de saus.

7Bereid de pepers met behulp van de methode beschreven.

8In een grote kom, giet 2 kopjes kokend kippenbouillon op de geprepareerde pepers en laat ze gedurende ongeveer 30 minuten inwerken.

9Mix de amandelen in de pot van een elektrische mixer tot ze volledig verpulverd zijn.

10Doe de noten door een zeef en breng ze terug naar de blender met de pepers, hun weekvocht, de uien, tomaten, rozijnen, 2 eetlepels sesamzaad, tortilla, knoflook, kaneel, kruidnagel, koriander, anijs, zout en peper- en mix op hoge snelheid tot het mengsel is gereduceerd tot een gladde puree.

11In een zware 10 - inch koekenpan, smelt 2 eetlepels van de reuzel op matig vuur.

12Giet de saus erin en laat het onder voortdurend roeren, ongeveer 5 minuten koken.

13Voeg de koude bouillon en de chocolade toe.

14Kook, onafgedekt, op een laag vuur, onder regelmatig roeren, tot de chocolade gesmolten is.

15Dek de pan en leg het opzij van het vuur.

16Met behulp van de pan de kip was bereid in, terug de kip in de pan.

17Giet de saus over de mol kip, het draaien van de stukken over in de saus te bedekken ze gelijkmatig.

18Dek de pan en sudder op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten, bedruip de kip zo nu en dan met de saus.

19Om te serveren, leg de stukken kip op een verwarmde schaal en giet de saus erover.

20Bestrooi de bovenkant met 2 eetlepels sesamzaadjes.

Ingrediënten

3 / 4 kopje gepelde amandelen

1 kop grof gehakte uien

3 middelgrote tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt, of 1 cup uitgelekt, blik Italiaanse pruimtomaten

1 / 2 kopje licht verpakt pitloze rozijnen

2 eetlepels sesamzaad

1 tortilla, gebroken in kleine stukjes

1 theelepel fijngehakte knoflook

1 / 2 theelepel vers gemalen kaneel

1 / 2 theelepel gemalen kruidnagel

1 / 2 theelepel gemalen korianderzaad

1 / 2 theelepel anijszaad

1 theelepel zout

1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper

6 eetlepels reuzel

2 kopjes koude kippenbouillon, vers of in blik

11 / 2 vierkanten ongezoete chocolade

2 eetlepels sesamzaad

00:00