Torta de Limão

      

januari 31, 2015

Bereidingswijze

Taart

1Verwarm de oven voor op 180 graden.

2In een koekenpan op laag-middelhoog vuur, smelt de ongezouten boter.

3In een kom, mix de suiker, bloem en zout samen.

4Wanneer de boter gesmolten is en een mooie gouden kleur heeft, voeg de vanille-extract erbij.

5Eenmaal de vanille-extract erbij is, zet het vuur uit.

6Voeg de boter al roerend aan de droge ingrediënten toe met een vork.

7Meng totdat alle ingrediënten gemengd zijn en het deeg kruimelig lijkt.

8Boter de randen van een taartvorm.

9Giet het mengsel in de taartvorm en druk het deeg in de pan, om de korst te vormen.

10Bak de gedurende 20-30 minuten, totdat een licht goudbruine kleur heeft.

11Laat volledig afkoelen daarna.

Limo-mousse

1Meng alle ingrediënten samen in een kom en plaats in de koelkast.

2Als de taart afgekoeld is haal de mousse uit de koelkast en giet deze over de taart.

3Werk af met de gemalen cashewnoten.

Ingrediënten

3/4 cup ongezouten boter

1/2 cup suiker

1/2 cup bloem

1/2 cup gemalen cashewnoten

1/2 tsp vanille-extract

pinch zout

00:00