Zwart Criools rund -

Zwart Criools rund

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Marineer het vlees met zout, peper en knoflookpoeder.

2Plaats in een diepe kom en maak de marinade met ui, knoflook, paprika, tomaten en water.

3Laat dit voor een paar uur of 's nachts in de marinade.

4Haal het vlees uit de kom en veeg een beetje sap met een vork.

5In een pan, plaats op matig hoog vuur (oppassen laat niet verbranden), olie-en ruwe suiker.

6Bak vlees al draaiend om zo afdichting en een donkere korst aan alle kanten te vormen.

7Verwijder het gebraad en doe de saus in een kom.

8Doe het gebraad in een andere pot samen met de saus.

9Voeg daarbij het zout en peper naar smaak, goed roeren.

10Laat het koken onder een laag vuur tot ze zacht zijn, ongeveer een uur.

11Weer te verwijderen het gebraad en snijd het vlees in dunne stukken, terug in de saus en kook gedurende een half uur tot een uur tot het vlees goed zacht en sappig is.

12Voeg zout en peper toe naar smaak.

Ingrediënten

1 kg rundsvlees

½ gesnipperde ui

½ gehakte groene peper

½ rode paprika, fijngesneden

4 teentjes knoflook, geperst

5 pruimtomaten geschild, ontpit, gesneden en gemengd met een beetje water

zout, peper en knoflookpoeder naar smaak

3 eetlepels ruwe suiker

3 eetlepels olie

water

00:00