Gebakken rijst -

Gebakken rijst

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Snijd de ham en gerookte varkensvlees in strips.

2Snijd de kip in stukken zoals gewenst.

3Hak de ui en knoflook in kleine stukjes.

4Als u gebruik maakt van een blikje garnalen, als vers gebruiken en kook ze in warm water.

5Doe drie kopjes water aan de kook en kook mung bonen voor een of twee minuten. Vervolgens afgieten en wassen.

6Doe de andere ingrediënten in een grote pan en doe de rijst erbij zonder zout.

7Doe beetje olie en een beetje sojasaus elke keer, totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.

8Kruiden

9Deze rijst moet licht gekleurd is, krijg je niet erg donker, omwille van de kleur van sojasaus.

Ingrediënten

500 gram gekookte langkorrelige rijst

250 gram ham

1 kopje gekookt of gekookte garnalen

2 eieren geslagen en gekookt en roerei

2 teentjes knoflook, gehakt

1 ui, gesnipperd

3 gerookte karbonades zonder been

½ kopje plantaardige olie

Polio 1 kopje gekookt en in stukjes gesneden naar smaak

¼ kopje beslag gebakken en gehakte varkensvlees

¼ kopje sojasaus

2 kopjes mung bonen of liever (tauge)

00:00