Vlees Uruguayaans Beginner
februari 11, 2015
1Ter voorbereiding van de vulling, bak de gesnipperde ui, voeg de spekjes tussen 4 en 6mm toe en dan de knoflook en fijngehakte peterselie.
2Eenmaal gedaan doe het gehakt erbij onder voortdurend roeren de hele tijd.
3Doe de pruim, rozijnen en druiven in kleine stukjes en doe het bij de rest van de vulling.
4Voeg de resterende gehakte ingrediƫnten toe. Proeven. Als u klaar bent in de koelkast zetten.
5Vul de kalkoen en wrijf het oppervlak met boter, zout en peper. Na het vullen, de opening dichtnaaien.
6In de koelkast weer zetten.
7Als u klaar bent bak besprenkelen met een mengsel van droge wijn, bouillon en boter.
8Bedek de borst met een doek en zet hem in de oven in een geschikte container.
9Bestrooi ze met het sap en injecteer vet in de borst.
Een kalkoen van tussen de 5 en 6 kg
Droge wijn
Boter
bouillon
Voor de vulling:
1 kilo gehakt vlees
Spek
Ui
Knoflook
Peterselie
Olijven
Pruimen
Walnoten
Rozijnen
1 broodje in melk geweekt
2 rauwe eieren, gepeld
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Sojasaus