Gevulde kalkoen -

Gevulde kalkoen

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Ter voorbereiding van de vulling, bak de gesnipperde ui, voeg de spekjes tussen 4 en 6mm toe en dan de knoflook en fijngehakte peterselie.

2Eenmaal gedaan doe het gehakt erbij onder voortdurend roeren de hele tijd.

3Doe de pruim, rozijnen en druiven in kleine stukjes en doe het bij de rest van de vulling.

4Voeg de resterende gehakte ingrediƫnten toe. Proeven. Als u klaar bent in de koelkast zetten.

5Vul de kalkoen en wrijf het oppervlak met boter, zout en peper. Na het vullen, de opening dichtnaaien.

6In de koelkast weer zetten.

7Als u klaar bent bak besprenkelen met een mengsel van droge wijn, bouillon en boter.

8Bedek de borst met een doek en zet hem in de oven in een geschikte container.

9Bestrooi ze met het sap en injecteer vet in de borst.

Ingrediƫnten

Een kalkoen van tussen de 5 en 6 kg

Droge wijn

Boter

bouillon

Voor de vulling:

1 kilo gehakt vlees

Spek

Ui

Knoflook

Peterselie

Olijven

Pruimen

Walnoten

Rozijnen

1 broodje in melk geweekt

2 rauwe eieren, gepeld

Zout naar smaak

Peper naar smaak

Sojasaus

00:00