Kip met rijst op chorrera wijze -

Kip met rijst op chorrera wijze

  ,     

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Snijd de kip in stukken en bak ze in hete olie.

2Vervolgens in dezelfde olie maken we een saus met uien, peterselie, knoflook, pepers en tomaten.

3Voeg de bouillon toe en laat een paar minuten totdat de kip begint zacht te worden.

4Voeg de wijn, zout, geroosterde saffraan, komijn, peper, water van de paprika's, asperges en petit pois toe.

5Breng aan de kook en voeg de rijst toe.

6Kook ongeveer 30 minuten op laag vuur of in de oven voor op 200 graden C. gedurende dezelfde tijd of tot de rijst gaar is.

Ingrediƫnten

1 kip

2 / 3 kopje olie

1 / 4 kg uien

1 takje peterselie

1 grote peper

2 teentjes knoflook

12 kleine tomaten

4 kopjes kippenbouillon

1 kopje droge wijn

2 eetlepels zout

1 / 2 theelepel saffraan

1 / 2 theelepel komijn

1 / 4 theelepel peper

1 / 2 kg. van rijst

1 paprika

1 blik van petit pois

1 blik van asperges

00:00