Llapingachos -

Llapingachos

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Leg de aardappelen in een grote pan, dek af met gezouten water en breng aan de kook, onafgedekt, op een matig hoog vuur.

2Kook de aardappelen tot een mes ze gemakkelijk kan doorboren.

3Giet de aardappelen af en leg ze opzij voor 3 tot 4 minuten voor ze helemaal droog te hebben.

4Pureer de aardappelen tot een gladde massa.

5Breng op smaak met zout.

6Wanneer koel genoeg, vorm 1 / 3 kop gedeelten van de aardappelpuree in ballen en zet op een bakplaat.

7Laat rusten voor ten minste 20 minuten.

8Start de bereiding van de mani saus.

9Simmer de melk en gesneden ui in een kleine steelpan voor ongeveer 10 minuten.

10Laat niet koken.

11Zeef de uien uit de melk en gooi ze weg.

12Klop de pindakaas in de warme melk en breng op smaak met zout.

13Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat sudderen tot het dik wordt, 4-5 minuten.

14De saus moet de consistentie van slagroom hebben.

15Voeg een beetje meer melk of pindakaas toe als nodig is.

16Zet opzij.

17Verwijder aardappelen uit de koelkast.

18Meng de kaas en lente-uitjes samen en bedek elke bal met ongeveer 1 eetlepel van het mengsel.

19Druk de bolletjes plat met je handen om pasteitjes te vormen.

20Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.

21Bak de pasteitjes, een paar tegelijk, tot ze bruin aan elke kant zijn.

22Plaats vervolgens in een warme oven tot alle pasteitjes zijn gebakken.

23Serveer overgoten met de salsa de mani.

Ingrediƫnten

Russet aardappelen, geschild - 2 pond

Witte kaas, geraspte - 1 kopje

Lente-uitjes, fijngehakt - 6

Zout - naar smaak

Achiote poeder (zie toelichting) - 2 theelepels

Olie - 1 / 4 kopje

Salsa de Mani (pindasaus)

Melk - 1 1 / 2 kopjes

Ui, in dunne plakjes gesneden - 1 / 4 kop

Natuurlijke pindakaas - 1 / 3 kop

Zout - naar smaak

00:00