Wilde paddestoelensoep -

Wilde paddestoelensoep

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Leg de gedroogde eekhoorntjesbrood in een kom, voeg 250 ml kop warm water en laat gedurende 20-30 minuten trekken.

2Nadien de vloeistof wegdoen en knijp zoveel mogelijk eruit in een kom om van het weekvocht verwijderen als mogelijk is.

3Zeef de vloeistof en zet apart voor later gebruik.

4Hak het eekhoorntjesbrood.

5Verhit de olie en boter in een grote steelpan tot schuimvorming.

6Voeg de gesneden prei, gehakte sjalot en knoflook toe en bak zachtjes ongeveer 5 minuten, onder regelmatig roeren, tot ze zacht maar niet gekleurd.

7Hak of snijd de verse champignons en toevoegen aan de pan.

8Roer op een matig vuur gedurende een paar minuten tot ze beginnen te verzachten.

9Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

10Voeg het eekhoorntjesbrood, weekvocht, gedroogde tijm, zout en peper erbij.

11Zet het vuur lager, half zacht deksel op de pan en laat gedurende 30 minuten, af en toe roeren.

12Giet ongeveer driekwart van de soep in een blender of keukenmachine en proces tot vlot.

13De terugkeer van de verwerkte soep aan de soep nog in de pan, roer de room en warmte door.

14Controleer de consistentie en voeg meer toe indien nodig.

15Breng op smaak met zout en peper.

16Serveer warm, gegarneerd met takjes tijm.

Ingrediƫnten

2 kopjes gedroogde eekhoorntjesbrood

2 el olijfolie

1 eetlepel boter

2 preien, in dunne plakjes

2 sjalotten, grof gehakt

1 teentje knoflook, grof gehakt

8 oz verse bospaddestoelen

5 kopjes groentebouillon

1 / 2 theelepel gedroogde tijm

150 ml beker slagroom

zout en versgemalen zwarte peper

takjes verse tijm, om te garneren

00:00