Afdrukopties:

Fajitas

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd30 minuten

 1 halve groene paprika
 1 halve rode paprika
 1 ui
 2 kipfilets
 knoflook
 zout
 peper
 komijn
 ijsbergsla
 Tortilla wraps
 olijfolie
 zure room
 saus naar keuze (ketchup - mexicaanse saus)
1

Snij de paprika's en de ui in stukjes.

2

Verhit een beetje olijfolie in de pan.

3

Was de kipfilets onder lopend water en snijd de kipfilets in kleine stukjes.

4

Fruit de ui lichtjes in de pan.

5

Doe de stukjes kipfilet daarna in de pan.

6

Voeg vervolgens zout, peper, komijn en andere spicykruiden (paprikapoeder sterk - chilipeper - cayennepeper - ...) toe.

7

Als de stukjes kipfilet goed gebakken zijn kan je de gesneden paprika's toevoegen.

8

Laat dit mengsel een momentje samenbakken, maar niet te lang zodat de paprika niet te zacht wordt.

9

Verhit ondertussen de tortillas in de pan. (kan ook in de microgolfoven - maar is lekkerder in de pan)

10

Zet het vuur uit van het vlees.

Bereiding van de fajita: - Neem een tortilla wrap en smeer daarover een streepje zure room. Leg daar vervolgens blaadje ijsbergsla. Doe daarop vervolgens het vleesmengsel en de saus.
11

Plooi de wrap netjes dicht: zijkanten dichtplooien naar het midden.

12

Onderkant van wrap ook dichtplooien.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte