Afdrukopties:

Gambas met look – Gambas al Ajillo

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd25 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd35 minuten

 15-20 kleine tot middelgrote rauwe gepelde garnalen
 6-7 teentjes knoflook grof gesneden
 1 / 2 theelepel zout
 1 / 4 theelepel vers gemalen peper
 1 kleine gedroogde chilipeper
 1 / 2 - 1 kopje olijfolie
1

Doe in een klein kommetje, een deel van de gehakte knoflook met 3-4 soeplepels olijfolie.

2

Doe daarbij de gepelde garnalen en laat marineren gedurende 15-20 minuten in het bedekte kommetje.

3

In een kleine koekenpan: verhit genoeg olijfolie voor alle garnalen.

4

Zodra de olie zeer heet is, voeg de knoflook, zout en peper toe.

5

Koken voor 30 - 60 seconden.

6

Voeg nu de garnalen en chili peper toe.

7

Kook 3-4 minuten totdat de garnalen gaar zijn.

8

Serveer de garnalen in de hete sissende olie met wat brood voor het onderdompelen in de olie.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

4 porties