Soep Venezolaans Beginner
februari 11, 2015
1Controleer en reinig de bonen van vuil of stenen.
2Laat de bonen een nacht tevoren weken.
3Afspoelen en goed laten uitlekken.
4Zet genoeg water in een pot, breng aan de kook en voeg de bonen toe.
5Zet het vuur lager en laat afgedekt koken voor ongeveer 45 minuten.
6Indien nodig voeg meer water toe.
7Verhit de olie in een koekepan en bak ui, knoflook, peper en stukjes varkensvlees.
8Voeg de saus toe aan de soep, samen met zout, peper en komijn naar smaak, en laurierblad indien gewenst.
9Kook de soep op laag vuur en bedekt, tot de bonen zacht en smaakvol zijn voor ongeveer 20 minuten.
1 / 2 kilogram droge witte bonen
Water
Gehakte varkensvlees naar smaak (biefstuk, spek, varkensvlees, enz.).
1 middelgrote ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
paprikapoeder ½ gehakt, of 3 paprika's, zonder zaadjes
Zout en peper naar smaak
Komijn naar smaak
Optioneel: een laurierblad
Een beetje olie