Vis Peruaans Gemiddeld
februari 9, 2015
1Was de inktvis en wrijf in met grof zout.
2Schik plakjes tomaat op de bodem van een pot en plaats deze op de inktvis.
3Kook afgedekt ongeveer 25 minuten.
4Het is noodzakelijk om te beginnen met het testen van de zachtheid van de inktvis.
5Verwijder de inktvis uit de pan.
6Wrijf met een grove washandje de donkere huid weg.
7Snel spoelen met water.
8Snijd de kop eraf en leg opzij voor een ander preparaat.
9Snijd de tentakels in stukjes.
10Doe ze in een kom en voeg het citroensap, gemalen peper, ui, zout en peper toe.
11Meng goed en marineer voor 15 tot 20 minuten voor het serveren.
12Serveer met maïs en zoete aardappelen.
400 g inktvis
Sap van 6 citroenen, vers geperste
2 zoete aardappelen, gekookt en in plakjes
2 maiskolven, gekookt en gepeld
½ ui, in dunne plakjes
1 theelepel gemalen aji amarillo
Zout
Peper
6 tot 8 tomaten, snijd ze in dikke plakken