Intkvis in eigen inkt -

Intkvis in eigen inkt

      

februari 8, 2015

Aanwijzingen

1Reinig de inktvis goed en doe de inkt opzij.

2Snijd de inktvis in stukken, ook de tentakels.

3Licht bakken in hete olie.

4Voeg geleidelijk ingrediƫnten voor de saus toe: knoflook, ui, peper en peterselie.

5Voeg de tomaten, wijn, zout en peper toe.

6Crush de inkt blaasjes in de mortel en meng met een beetje saus.

7Probeer alle inkt te verwijderen.

8Roer tot een saus.

9Laat sudderen ongeveer 1 / 2 uur.

10Als u de saus wil schiften, kunt u gebruik maken van een beetje geroosterde brood kruimels.

11Bij het opdienen kan je 2 of 3 eetlepels peterselie en knoflook of rauwe ui indien gewenst.

Ingrediƫnten

1.5 kg verse inktvis

2 eetlepels olie

6 teentjes knoflook

1 ui

1 / 2 kop gehakte chili

1 / 2 gehakte peterselie tazade

1 kopje rode wijn

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel zout

1 / 4 theelepel gemalen peper

00:00