Kabeljauw Vizcaya -

Kabeljauw Vizcaya

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Ontzout de kabeljauw gedurende 48 uur met water, ververs af en toe (vier maal).

2Breng het water aan de kook en kook de kabeljauw en wanneer het begint te koken de pan van het vuur halen.

3Bak de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en ook de gesnipperde tomaten.

4Als de saus klaar is, voeg de chorizo en peper plakjes en gebakken brood toe, we maken het nat met een paar eetlepels water van de kabeljauw, laat een paar minuten koken, kruidt af en laat dit zo staan totdat het een soort sauspuree is.

5We nemen de kabeljauw uit het water, doen deze in de paneermeel en bakken in een koekepan.

6In een kom doen we een laagje saus en dan daarop de kabeljauw die wij bestrijken met de resterende saus. Doe de paprika in reepjes bovenop, bestrooi met paneermeel en peterselie, zet het in de oven voor een paar minuten.

Ingrediƫnten

800 g kabeljauw

3 teentjes knoflook

1 grote ui

2 tomaten voor het bakken

2 eetlepels rundvlees chorizo peper

2 sneetjes gebakken brood

2 geroosterde rode paprika

peterselie

paneermeel

olijfolie

zout

peper

00:00