Soep Venezolaans Beginner
februari 11, 2015
1In een flinke pot doen we de olie en bakken ui, knoflook, bleekselderij, paprika en wortel tot ze zacht zijn.
2Voeg de tomaten en varkensvlees toe en bak een paar minuten.
3Doe de linzen erbij en giet genoeg water om ze te bedekken.
4Voeg zout en peper en laurier toe.
5Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en bak tot ze zacht zijn.
6Indien nodig meer water toevoegen.
7De linzensoep wordt als voorgerecht gegeten vergezeld van rijst of maïs of tarwe brood, room, avocado, enz.
½ kilogram gedroogde linzen
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 wortelen, geschild en in stukjes
1 fijngesneden stengel bleekselderij
¼ kop gehakte rode peper
2 tomaten geschild en ontpit, gehakt of vloeibaar
Een beetje olie
Zout en peper naar smaak
Karbonade in kleine stukjes gebakken van tevoren, of spek of ham, in blokjes gesneden, naar smaak
Water
Optioneel: een laurierblad