Panettone -

Panettone

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

Voorbereiding van het eerste deeg:

1Doe het water en gist samen, meng alles goed en voeg de bloem daarna toe. Wanneer u een bal gevormd hebt van het deeg, doe het dan in een hersluitbare zak en je laat hem rusten in de koelkast voor 24 uur.

Tweede deeg:

1Verdun in warm water suiker en gist.

2Voeg de boter en bloem toe en vermeng met het eerste deeg met een mixer.

3Doe vervolgens de dooiers en eiwit erbij.

4Voeg vervolgens de chocolade, vanille suiker, citroenschil en gekonfijte vruchten, hetzij in stukken gesneden en scheutje oranjebloesemwater toe.

5Meng goed.

6Neem hoge bakvormpjes.

7Doe het beslag in de pan en laat het 45 minuten of tot het verdubbeld is in volume.

8Bedek met folie en verwarm de oven voor op 200 º C.

9Daarna verlagen naar 180 º op het moment dat je de bakvorm in de oven zet voor ongeveer 1 uur.

Ingrediënten

Eerste deeg:

250g bloem

170g water

20g verse gist

Tweede deeg:

500 g bloem

150g suiker

1 theelepel zout

4 eidooiers en 1 keer eiwit

170g boter

170g water

20g verse gist

gekonfijt fruit, sinaasappelschil en gekonfijte citroen, chocolade parels, noten, amandelen, enz. .......

1 theelepel vanille suiker

een goede scheut van oranje bloesem water

schil van een citroen.

00:00