Pollo al Ajillo -

Pollo al Ajillo

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Maak een paar inkepingen in de kip en plaats in een kom met de witte wijn, zout, peper en 1 teentje knoflook fijngehakt.

2Laat de marinade in de koelkast gedurende 30 minuten.

3Verwarm de oven voor op 190 °

4Snijd de rest van de knoflook in de helft (verwijderen buitenste schil) en doe dit in kleine ovenschaal met ongeveer 1 1 / 2 soeplepel olijfolie en 1 / 4 witte wijn.

5Voeg de tijm en een beetje zout en peper toe.

6Plaats in de hete oven te roosteren voor ongeveer 10 minuten.

7In tussentijd verhit de resterende olie en voeg de kip toe en 1 teentje fijngehakte knoflook.

8Kook de kip gaar (ongeveer 5-7 minuten aan elke kant).

9Haal de knoflook uit de oven en voeg de kip toe en ongeveer de helft van de olie uit het frituren.

10Plaats terug in de oven gedurende nog eens 3-4 minuten.

11Eruit halen en serveer.

12Smakelijk!

Ingrediënten

450 gram kip vleugels en drumlets gereinigd

1 / 2 kop droge witte wijn

6-8 teentjes knoflook

Ongeveer 1 / 2 dl olijfolie voor het braden en bakken

1 / 4 theelepel droge tijm

zout en peper naar smaak

00:00