Desserts Cararibisch Moeilijk
februari 1, 2015
1Doe de gehakte pruimen samen met krenten en rozijnen.
2Giet een fles wijn om te dekken.
3Enkele weken of maanden laten rusten.
4Meng de room, suiker en boter tot licht en romig.
5Breek de eieren in boter mengsel en meng.
6Voeg geweekte vruchten, maar niet te veel wijn, en meng goed.
7Voeg gemengde schil en kersen die licht zijn met bloem bestoven.
8Voeg essences en kruiden toe en meng weer goed.
9Roer de bloem en als alles is gemengd, kunnen er een paar van de wijn uit de geweekte vruchten.
10Voeg bruine kleurstof op taart zo donker als gewenst maken.
11Schenk het mengsel in goed ingevette en bekleed (met vetvrij papier) cakevormen en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden.
12Dit duurt ruim een uur, maar controle door het invoegen van scherp mes in taart, die is goed wanneer mes er schoon uitkomt.
13Laat afkoelen, en schenk zeer royaal met rode wijn of sherry.
1 pond pruimen
1 pond krenten
1 pond rozijnen
1 / 2 lb gemengde Peel
1 DOZ. eieren
2 theelepels amandelessence
1 / 2 theelepel nootmuskaat
1 / 8 theelepel gemalen kruidnagel
1 pond kersen (in vieren)
1 pond bloem
1 pond bruine suiker
1 pond boter
4 theelepels vanille-essence
1 / 2 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel geraspte citroenschil
2-3 flessen rode wijn