
400 g inktvis
Sap van 6 citroenen, vers geperste
2 zoete aardappelen, gekookt en in plakjes
2 maiskolven, gekookt en gepeld
½ ui, in dunne plakjes
1 theelepel gemalen aji amarillo
Zout
Peper
6 tot 8 tomaten, snijd ze in dikke plakken
1
Was de inktvis en wrijf in met grof zout.
2
Schik plakjes tomaat op de bodem van een pot en plaats deze op de inktvis.
3
Kook afgedekt ongeveer 25 minuten.
4
Het is noodzakelijk om te beginnen met het testen van de zachtheid van de inktvis.
5
Verwijder de inktvis uit de pan.
6
Wrijf met een grove washandje de donkere huid weg.
7
Snel spoelen met water.
8
Snijd de kop eraf en leg opzij voor een ander preparaat.
9
Snijd de tentakels in stukjes.
10
Doe ze in een kom en voeg het citroensap, gemalen peper, ui, zout en peper toe.
11
Meng goed en marineer voor 15 tot 20 minuten voor het serveren.
12
Serveer met maïs en zoete aardappelen.
Ingrediënten
400 g inktvis
Sap van 6 citroenen, vers geperste
2 zoete aardappelen, gekookt en in plakjes
2 maiskolven, gekookt en gepeld
½ ui, in dunne plakjes
1 theelepel gemalen aji amarillo
Zout
Peper
6 tot 8 tomaten, snijd ze in dikke plakken