Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Gambas met look – Gambas al Ajillo

      

februari 10, 2015

Bereidingswijze

1Doe in een klein kommetje, een deel van de gehakte knoflook met 3-4 soeplepels olijfolie.

2Doe daarbij de gepelde garnalen en laat marineren gedurende 15-20 minuten in het bedekte kommetje.

3In een kleine koekenpan: verhit genoeg olijfolie voor alle garnalen.

4Zodra de olie zeer heet is, voeg de knoflook, zout en peper toe.

5Koken voor 30 - 60 seconden.

6Voeg nu de garnalen en chili peper toe.

7Kook 3-4 minuten totdat de garnalen gaar zijn.

8Serveer de garnalen in de hete sissende olie met wat brood voor het onderdompelen in de olie.

Ingrediënten

15-20 kleine tot middelgrote rauwe gepelde garnalen

6-7 teentjes knoflook grof gesneden

1 / 2 theelepel zout

1 / 4 theelepel vers gemalen peper

1 kleine gedroogde chilipeper

1 / 2 - 1 kopje olijfolie

00:00