Gambas in krokant jasje – Gambas a la Gabardina

      

februari 10, 2015

Bereidingswijze

1Kook wat water in een kleine pot.

2Pel de garnalen (met uitzondering van de staart) en toevoegen aan het water.

3Kook voor ongeveer 3 minuten of totdat de garnalen roze en net gaar zijn.

4Verwijder de garnalen uit het water en dep ze droog.

5Bewaar het water.

6In een grote kom, voeg de bloem, bakpoeder, zout en paprikapoeder samen.

7Voeg ongeveer 1 / 2 kop van het water van de garnalen toe en meng alles goed samen.

8Klop het eiwit stijf. Spatel het ei in het beslag.

9Verwarm ongeveer 1 centimeter van de olie in een kleine koekenpan op hoog vuur.

10Dip elke garnalen in het beslag (behalve de staart) en doe het in de olie. Ze zullen heel snel koken.

11Kook voor ongeveer 1 minuut aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

12Laat ze uitlekken op een papieren handdoek.

13Serveer warm met een beetje salsa rosa als je wilt.

Ingrediënten

ongeveer 14 tot 18 grote verse garnalen gepeld (met uitzondering van de staart)

1 / 2 kopje bloem

Een eiwit

Theelepel zoete paprikapoeder

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel zout

olijfolie om te bakken

00:00