Pindasoep

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Bak de ui in een beetje arachideolie.

2Voeg de tomaten geschild en ontpit, fijngehakt en dan in blokjes gesneden aardappelen toe.

3Laat een paar minuten staan en voeg de gedroogde chilipepers toe, zonder zaadjes en versnipperd met de hand en giet de bouillon erbij.

4Wanneer het kookt, verlaag het vuur en laat minimum 20 minuten sudderen.

5De helft van de soep wordt door de blender of een mixer gedaan met gehakte pinda's tot een puree.

6Giet dit weer bij de rest.

7Serveer warm met gehakte pinda's.

Ingrediënten

8 eetlepels geroosterde en gemalen pinda's

een handvol gehakte pinda's

4 gedroogde rode chilipepers

pinda-olie

2 middelgrote uien

2 of 3 aardappels

500 ml van geconcentreerde kippenbouillon

2 tomaten

2 el koriander

zout en peper

00:00