La Cocina - Chocolade cake
00MoeilijkheidsgraadGemiddeld
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd45 minutenTotale tijd1 uur
 150 g bloem
 175 g boter
 175 g poedersuiker
 3 eieren
 1 theelepel bakpoeder
 50 g van de chocolade voor dessert (bijvoorbeeld die van Nestle)
1

Vet de cakevorm in met boter en bestoof met bloem.

2

Bekleed met bakpapier.

3

Klop de zachte boter op met de suiker totdat het schuimig en wit is.

4

Voeg de eieren een voor een toe, voorzichtig mengen zonder te stoppen.

5

Voeg langzaam de bloem en gist toe.

6

Smelt de chocolade in een bain-marie of magnetron en meng met de helft van het deeg.

7

Giet het mengsel in de vorm en vervolgens de chocolade massa.

8

Bakken in de voorverwarmde oven op 180 º voor 40-45 minuten.

CategorieCuisineTags

Ingrediënten

 150 g bloem
 175 g boter
 175 g poedersuiker
 3 eieren
 1 theelepel bakpoeder
 50 g van de chocolade voor dessert (bijvoorbeeld die van Nestle)
Chocolade cake