
1 gallon melk
1 vanillestokje
4 1 / 2 kopjes witte suiker
1 theelepel bakpoeder
1
In een grote pan, breng melk aan de kook op een matig hoog vuur.
2
Haal van het vuur en de zeef door de kaasdoek.
3
Terug naar de pan.
4
Snij vanillestokje doormidden en giet de zaden in de melk.
5
Roer de suiker en plaats de pan op matig hoog vuur, onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost.
6
Net als de melk mengsel begint te koken, roer in de soda.
7
Temper het vuur tot medium, onder voortdurend roeren tot het mengsel indikt.
8
Als het mengsel lichtbruin van kleur is, haal de pan van het vuur.
9
Zet de pan in een ijsbad en roer voortdurend tot dulce de leche is koud.
10
Op te slaan in een luchtdichte container in de koelkast.
11
Giet het mengsel in steriele potten, en in de koelkast bewaren.
CategorieDessertsCuisineArgentijns
Ingrediënten
1 gallon melk
1 vanillestokje
4 1 / 2 kopjes witte suiker
1 theelepel bakpoeder