3 middelgrote tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt, of 1 cup uitgelekt, blik Italiaanse pruimtomaten
1 / 2 kopje licht verpakt pitloze rozijnen
2 eetlepels sesamzaad
1 tortilla, gebroken in kleine stukjes
1 theelepel fijngehakte knoflook
1 / 2 theelepel vers gemalen kaneel
1 / 2 theelepel gemalen kruidnagel
1 / 2 theelepel gemalen korianderzaad
1 / 2 theelepel anijszaad
1 theelepel zout
1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
6 eetlepels reuzel
2 kopjes koude kippenbouillon, vers of in blik
11 / 2 vierkanten ongezoete chocolade
2 eetlepels sesamzaad
1
Verhit 4 eetlepels reuzel in 12 "-... Zware koekenpan op matig hoog vuur.
2
Bestrooi kip met zout en peper.
3
Voeg de kip in de pan en bruin bakken aan alle kanten, zet het vuur tot medium-laag en ongeveer 12 minuten verder koken tot bijna gaar is ongeveer 20 - 25 min.
4
Haal de kip en laat ze op keukenpapier rusten.
5
Giet het overtollige vet uit de pan, niet naspoelen.
6
Terwijl de kip kookt, bereiden we de saus.
7
Bereid de pepers met behulp van de methode beschreven.
8
In een grote kom, giet 2 kopjes kokend kippenbouillon op de geprepareerde pepers en laat ze gedurende ongeveer 30 minuten inwerken.
9
Mix de amandelen in de pot van een elektrische mixer tot ze volledig verpulverd zijn.
10
Doe de noten door een zeef en breng ze terug naar de blender met de pepers, hun weekvocht, de uien, tomaten, rozijnen, 2 eetlepels sesamzaad, tortilla, knoflook, kaneel, kruidnagel, koriander, anijs, zout en peper- en mix op hoge snelheid tot het mengsel is gereduceerd tot een gladde puree.
11
In een zware 10 - inch koekenpan, smelt 2 eetlepels van de reuzel op matig vuur.
12
Giet de saus erin en laat het onder voortdurend roeren, ongeveer 5 minuten koken.
13
Voeg de koude bouillon en de chocolade toe.
14
Kook, onafgedekt, op een laag vuur, onder regelmatig roeren, tot de chocolade gesmolten is.
15
Dek de pan en leg het opzij van het vuur.
16
Met behulp van de pan de kip was bereid in, terug de kip in de pan.
17
Giet de saus over de mol kip, het draaien van de stukken over in de saus te bedekken ze gelijkmatig.
18
Dek de pan en sudder op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten, bedruip de kip zo nu en dan met de saus.
19
Om te serveren, leg de stukken kip op een verwarmde schaal en giet de saus erover.
20
Bestrooi de bovenkant met 2 eetlepels sesamzaadjes.
3 middelgrote tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt, of 1 cup uitgelekt, blik Italiaanse pruimtomaten
1 / 2 kopje licht verpakt pitloze rozijnen
2 eetlepels sesamzaad
1 tortilla, gebroken in kleine stukjes
1 theelepel fijngehakte knoflook
1 / 2 theelepel vers gemalen kaneel
1 / 2 theelepel gemalen kruidnagel
1 / 2 theelepel gemalen korianderzaad
1 / 2 theelepel anijszaad
1 theelepel zout
1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
6 eetlepels reuzel
2 kopjes koude kippenbouillon, vers of in blik
11 / 2 vierkanten ongezoete chocolade
2 eetlepels sesamzaad
Aanwijzingen
1
Verhit 4 eetlepels reuzel in 12 "-... Zware koekenpan op matig hoog vuur.
2
Bestrooi kip met zout en peper.
3
Voeg de kip in de pan en bruin bakken aan alle kanten, zet het vuur tot medium-laag en ongeveer 12 minuten verder koken tot bijna gaar is ongeveer 20 - 25 min.
4
Haal de kip en laat ze op keukenpapier rusten.
5
Giet het overtollige vet uit de pan, niet naspoelen.
6
Terwijl de kip kookt, bereiden we de saus.
7
Bereid de pepers met behulp van de methode beschreven.
8
In een grote kom, giet 2 kopjes kokend kippenbouillon op de geprepareerde pepers en laat ze gedurende ongeveer 30 minuten inwerken.
9
Mix de amandelen in de pot van een elektrische mixer tot ze volledig verpulverd zijn.
10
Doe de noten door een zeef en breng ze terug naar de blender met de pepers, hun weekvocht, de uien, tomaten, rozijnen, 2 eetlepels sesamzaad, tortilla, knoflook, kaneel, kruidnagel, koriander, anijs, zout en peper- en mix op hoge snelheid tot het mengsel is gereduceerd tot een gladde puree.
11
In een zware 10 - inch koekenpan, smelt 2 eetlepels van de reuzel op matig vuur.
12
Giet de saus erin en laat het onder voortdurend roeren, ongeveer 5 minuten koken.
13
Voeg de koude bouillon en de chocolade toe.
14
Kook, onafgedekt, op een laag vuur, onder regelmatig roeren, tot de chocolade gesmolten is.
15
Dek de pan en leg het opzij van het vuur.
16
Met behulp van de pan de kip was bereid in, terug de kip in de pan.
17
Giet de saus over de mol kip, het draaien van de stukken over in de saus te bedekken ze gelijkmatig.
18
Dek de pan en sudder op laag vuur gedurende ongeveer 30 minuten, bedruip de kip zo nu en dan met de saus.
19
Om te serveren, leg de stukken kip op een verwarmde schaal en giet de saus erover.
20
Bestrooi de bovenkant met 2 eetlepels sesamzaadjes.