La Cocina - varkensgehakt in creoolse saus
00MoeilijkheidsgraadBeginner
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd25 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd55 minuten
 1 ½ pond varkensgehakt
 6 teentjes knoflook
 1 grote tomaat
 1 grote ui
 1 kopje Creoolse saus
 1 bosje peterselie
 1 stuk wit brood
 1 kopje melk
 1 ei
 sinaasappelsap of 2 limoenen
 zout naar smaak
 Een snufje gemalen komijn
 korianderblaadjes
 6 eetlepels boter
 ¼ kopje water
1

Doe het gemalen varkensvlees en voeg daarbij de teentjes geperste knoflook, ui, tomaat en peterselie toe.

2

Meng goed en voeg melk zodat het nat is.

3

Voeg sinaasappelsap of limoen, zout, komijn, gehakte koriander en twee eetlepels boter toe en meng goed.

4

Verhit in een aparte pan een beetje vet, de rest van de knoflook geplet, een beetje zout en een snufje komijn

5

Als de knoflook goudbruin is, voeg we de Creoolse saus en water toe.

6

Laat dit een tijdje koken.

7

Maak van de massa balletjes en leg ze in de bouillon gedurende 15 minuten op middelhoog vuur.

8

Kruiden.

9

Serveer warm.

CategorieCuisine

Ingrediënten

 1 ½ pond varkensgehakt
 6 teentjes knoflook
 1 grote tomaat
 1 grote ui
 1 kopje Creoolse saus
 1 bosje peterselie
 1 stuk wit brood
 1 kopje melk
 1 ei
 sinaasappelsap of 2 limoenen
 zout naar smaak
 Een snufje gemalen komijn
 korianderblaadjes
 6 eetlepels boter
 ¼ kopje water
varkensgehakt in creoolse saus