La Cocina - Gebak van appelsienen
00MoeilijkheidsgraadGemiddeld
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 250g suiker
 1 hele ongeschilde sinaasappel
 3 eieren
 zonnebloemolie 100 g of 100 g boter op kamertemperatuur
 1 natuurlijke yoghurt
 250g bloem
 1 zakje gist (2 theelepels)
 Een snufje zout
 chocolade chips
1

Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel romig en wit is.

2

Voeg vervolgens de bloem met gist, yoghurt, zachte boter en sinaasappelrasp, ... meng alles.

3

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.

4

Voeg dit voorzichtig bij de vorige massa.

5

Daarna de chocolade chips toevoegen.

6

Ten slotte, bakvorm invetten en bestoven met bloem.

7

Giet het mengsel in de bakvorm (voor de helft vullen, daar deze nog gaat verdubbelen van hoeveelheid).

8

Plaats in voorverwarmde oven op 180 º gedurende ongeveer 30 minuten.

CategorieCuisineTags

Ingrediënten

 250g suiker
 1 hele ongeschilde sinaasappel
 3 eieren
 zonnebloemolie 100 g of 100 g boter op kamertemperatuur
 1 natuurlijke yoghurt
 250g bloem
 1 zakje gist (2 theelepels)
 Een snufje zout
 chocolade chips
Gebak van appelsienen