
250g suiker
1 hele ongeschilde sinaasappel
3 eieren
zonnebloemolie 100 g of 100 g boter op kamertemperatuur
1 natuurlijke yoghurt
250g bloem
1 zakje gist (2 theelepels)
Een snufje zout
chocolade chips
1
Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel romig en wit is.
2
Voeg vervolgens de bloem met gist, yoghurt, zachte boter en sinaasappelrasp, ... meng alles.
3
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
4
Voeg dit voorzichtig bij de vorige massa.
5
Daarna de chocolade chips toevoegen.
6
Ten slotte, bakvorm invetten en bestoven met bloem.
7
Giet het mengsel in de bakvorm (voor de helft vullen, daar deze nog gaat verdubbelen van hoeveelheid).
8
Plaats in voorverwarmde oven op 180 º gedurende ongeveer 30 minuten.
Ingrediënten
250g suiker
1 hele ongeschilde sinaasappel
3 eieren
zonnebloemolie 100 g of 100 g boter op kamertemperatuur
1 natuurlijke yoghurt
250g bloem
1 zakje gist (2 theelepels)
Een snufje zout
chocolade chips