Gazpacho

  ,     

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Maak een kruisje in het midden van elke tomaat.

2Dek af met kokend water gedurende 1 minuut.

3Doe ze daarna in koud water, afgieten en verwijderen van de pel.

4Hak het vruchtvlees zo fijn mogelijk dat het bijna een puree is.

5Meng de tomaten, 1 van de gehakte komkommer, 1 van de gehakte groene peper, knoflook, olijven, azijn, olie en tomatenpuree, en breng op smaak.

6Bedek en zet in de koelkast voor 2 tot 3 uur.

7Gebruik 2 tot 3 kopjes van gekoeld water om de soep te verdunnen naar uw smaak.

8Serveer gekoeld met de gehakte ui, groene peper, lente-uitjes, komkommer, gekookt ei, kruiden en croutons.

Ingrediënten

635 g rijpe tomaten

3 / 4 grote komkommer, gehakt

3 / 4 groene paprika, fijngesneden

1-1/2 teentjes knoflook

7 g fijngehakte zwarte olijven

65 ml witte wijnazijn

45 ml olijfolie

15 g tomatenpuree

475 ml water

3 / 4 kleine ui, gesnipperd

3 / 4 groene paprika, in blokjes gesneden

1-1/2 groene uien, dun gesneden

3 / 4 grote komkommer, gehakt

1-1/2 hardgekookte eieren, fijngehakt

00:00