
1 ½ pond varkensgehakt
6 teentjes knoflook
1 grote tomaat
1 grote ui
1 kopje Creoolse saus
1 bosje peterselie
1 stuk wit brood
1 kopje melk
1 ei
sinaasappelsap of 2 limoenen
zout naar smaak
Een snufje gemalen komijn
korianderblaadjes
6 eetlepels boter
¼ kopje water
1
Doe het gemalen varkensvlees en voeg daarbij de teentjes geperste knoflook, ui, tomaat en peterselie toe.
2
Meng goed en voeg melk zodat het nat is.
3
Voeg sinaasappelsap of limoen, zout, komijn, gehakte koriander en twee eetlepels boter toe en meng goed.
4
Verhit in een aparte pan een beetje vet, de rest van de knoflook geplet, een beetje zout en een snufje komijn
5
Als de knoflook goudbruin is, voeg we de Creoolse saus en water toe.
6
Laat dit een tijdje koken.
7
Maak van de massa balletjes en leg ze in de bouillon gedurende 15 minuten op middelhoog vuur.
8
Kruiden.
9
Serveer warm.
Ingrediënten
1 ½ pond varkensgehakt
6 teentjes knoflook
1 grote tomaat
1 grote ui
1 kopje Creoolse saus
1 bosje peterselie
1 stuk wit brood
1 kopje melk
1 ei
sinaasappelsap of 2 limoenen
zout naar smaak
Een snufje gemalen komijn
korianderblaadjes
6 eetlepels boter
¼ kopje water