La Cocina - Vlees en spinazie gehaktballetjes
00MoeilijkheidsgraadGemiddeld
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur
 800 gram spinazie
 250 gram restjes geroosterde of gekookte vlees
 1 eetlepel bloem
 1 kopje melk
 1 eenheid van dooier
 kopje paneermeel
 Olie naar smaak
 Zout naar smaak
1

Was de spinazie onder stromend water, na het verwijderen van de stengels.

2

Dan koken met water en een handvol zout.

3

Ondertussen: 3 eetlepels olie verhitten in een andere pan.

4

Voeg de bloem toe.

5

Verdun het met warme melk.

6

Voeg een beetje zout toe.

7

Blijven roeren tot de saus is ingedikt.

8

Vervolgens hak het vruchtvlees en leg die in een kom.

9

Voeg de spinazie toe, goed uitgelekt.

10

Het gehakt samen met de dooier doen.

11

Mengen van alle ingrediënten met de bechamelsaus.

12

Gehaktballen worden gevormd.

13

Dan rollen in broodkruim en bruinen in hete olie.

14

Laat ze uitlekken op absorberend papier.

15

Serveer warm met tomatensaus.

CategorieCuisine

Ingrediënten

 800 gram spinazie
 250 gram restjes geroosterde of gekookte vlees
 1 eetlepel bloem
 1 kopje melk
 1 eenheid van dooier
 kopje paneermeel
 Olie naar smaak
 Zout naar smaak
Vlees en spinazie gehaktballetjes