
1 1 / 4 kopjes vet-vrij, minder natrium kippenbouillon
1 kop licht kokosmelk
1 kop langkorrelige voorgekookte rijst
1 theelepel olijfolie
1 kopje gehakte ui
1 3 / 4 cups (1/4-inch) in blokjes gesneden geschilde pompoen
1 theelepel gehakte verse of 1 / 4 theelepel tijm gedroogd
1 / 2 theelepel zout
1 / 2 theelepel gemalen kurkuma
1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 (15 ounce) kunnen zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1
Breng bouillon en kokosmelk aan de kook in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
2
Voeg rijst toe.
3
Afdekken, zet het vuur lager en kook 20 minuten of totdat het vocht is opgenomen.
4
Haal van het vuur; warm houden.
5
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
6
Voeg de ui toe, bak 5 minuten.
7
Zet het vuur medium.
8
Voeg pompoen toe, koken 8 minuten, of tot ze gaar zijn, af en toe roeren.
9
Roer tijm en overige ingrediënten erbij, koken 3 minuten of tot goed verwarmd, af en toe roeren.
10
Voeg de rijst toe aan het pompoen mengsel onder voortdurend roeren.
CategorieRijstCuisineCararibisch
Ingrediënten
1 1 / 4 kopjes vet-vrij, minder natrium kippenbouillon
1 kop licht kokosmelk
1 kop langkorrelige voorgekookte rijst
1 theelepel olijfolie
1 kopje gehakte ui
1 3 / 4 cups (1/4-inch) in blokjes gesneden geschilde pompoen
1 theelepel gehakte verse of 1 / 4 theelepel tijm gedroogd
1 / 2 theelepel zout
1 / 2 theelepel gemalen kurkuma
1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
1 (15 ounce) kunnen zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt