Creoolse soep met kip en varkensvlees

  ,     

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Kruidt het gehakte vlees met zout en peper.

2Bak het bruin in een grote pan met twee eetlepels olie.

3Voeg daarbij de ui, knoflook, tomaten en ten slotte de bouillon.

4Deksel op de pan en bak 40 minuten.

5Ondertussen kruiden we de kip met zout, peper en knoflook.

6Na 40 minuten bakken van het gehakt voegen we de stukken kip erbij en laten dit verder koken met de pot bedekt gedurende 10 minuten.

7Nadien doen we overige ingredienten erbij.

8Bedekken en koken nog eens voor 20 minuten.

9Nadien de kruiding controleren, indien nodig bijkruiden.

10Serveer warm.

Ingrediënten

2 porties kip

500 gram varkens-of rundvlees

1 grote ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook

3 kwart van de kippenbouillon

2 paprika's, gehakt paprika in dunne reepjes

3 wortelen, in blokjes gesneden

¼ pond in blokjes gesneden pompoen

5 maiskolven

500 gram rijpe tomaten, gepeld

Zout en peper naar smaak

00:00