Dikke tomatensoep uit Cordoba

      

februari 10, 2015

Aanwijzingen

1Ontvel de tomaten en snijd ze in stukken.

2Plaats ze in de mixer kom.

3Voeg het broodkruim (geweekt in water en vervolgens uitgelekt), de knoflook, zout en een beetje olijfolie toe.

4Goed kloppen en voeg van tijd tot tijd de rest van de olie (dezelfde als in mayonaise saus) toe.

5Als het koud genoeg is, bestrooi in elke kom of diepe schaal met de blokjes hardgekookt ei en de gerookte ham.

6Als alternatief: wordt het ook gedaan met gerookte kabeljauw of kleine stukjes gebakken ansjovis of gewoon met een paar aardappelen.

Ingrediënten

1 Kg rode tomaten

een hard stuk brood van de dag ervoor (gebruik alleen het zachte deel van het brood)

Zout

1 glas olijfolie (8 oz.)

1 teentje knoflook in stukjes gesneden

Een zachtgekookt eitje

1 hardgekookt ei gesneden in kleine blokjes

Gerookte ham in kleine blokjes

00:00