Kippenvleugel in honingsaus

      

februari 1, 2015

Aanwijzingen

1Doe de sojasaus, honing, azijn, sherry, suiker, gember en knoflook in een kom en meng goed door elkaar, vermengen grondig tot een gladde massa.

2Doe de kippenvleugeltjes in een ondiepe schaal en giet de honing marinade over de top.

3Smeer de marinade over de vleugels dan deksel erop en laat op een koele plaats marineren voor 2 uur.

4Terwijl de vleugels aan het marineren zijn maak de saus.

5Bak de ui in de olie voor ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.

6Roer de suiker, het limoensap en pindakaas, en voeg de kokosmelk beetje bij beetje toe.

7Voeg het zout toe en kook op zacht vuur tot een gladde massa. Daarna opzij zetten.

8Haal de kip vleugels van de marinade en leg op een rooster in een bakblik.

9Koken in de voorverwarmde oven op 190C voor 15-20 minuten, tot ze knapperig en goudbruin en gaar zijn.

10Rijg van tijd tot tijd met enige overgebleven marinade.

11Als alternatief, grill in 5-7 minuten per kant.

12Serveer met de warme pinda saus.

Ingrediënten

3 eetlepels sojasaus

4 eetlepels vloeibare honing

2 eetlepels azijn

1 eetlepel sherry

2 theelepels bruine basterdsuiker

½ theelepel gemalen gember

1 teentje knoflook, uitgeperst

12 kippenvleugels, getrimd

Voor de dipsaus:

2 eetlepels geraspte ui

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels bruine suiker

1 theelepel citroensap

2 eetlepels pinda-slagroom

6 eetlepels kokos

Snufje zout

00:00