Soep van mosselen, kippenbouillon en kip

      

februari 7, 2015

Aanwijzingen

1Schrob de mosselen, leg ze in een steelpan, dek af met een beetje bouillon en kook op hoog vuur tot ze open gaan.

2Verwijderen van bouillon.

3Haal het vlees uit schelpen en hak ze in stukjes.

4Behoud het vlees en gooi de schelpen weg.

5Zeef de bouillon en breng aan de kook en giet mosselen in een grote pan met de resterende bouillon.

6Voeg de overige ingrediënten toe en breng net onder kookpunt, maar wees voorzichtig om te voorkomen dat het begint te koken.

7Tot slot, voeg de gehakte mosselen toe.

8Ten slotte, verdeel de soep in zes koppen bouillon en serveer ze warm.

Ingrediënten

500 gram mosselen

6 kopjes kippenbouillon

6 eidooiers

2 gehakte paprika's

6 sneetjes brood

1 stukje tomaat, gepeld en fijngehakt

1 elk grote wortelen, gekookte en fijngesneden

100 gram gekookte sperziebonen en gehakt

geraspte kip

00:00