Tamales

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Na het malen van de maïs met het fijnste blad van de machine, doe de massa door een zeef voor het overtollige water weg te doen.

2Breng op smaak met zout en peper naar smaak toe.

3Hak het vlees in kleine stukjes en marineer met zout, peper, knoflook en zure sinaasappel.

4Bak ze in boter en voeg er de ui, peper, fijngehakt, en knoflook.

5Voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe.

6Meng de maïs met de saus.

7Doe een beetje van het mengsel in de bladeren, vouwen en gebonden met een dun koordje.

8Koken in kokend gezouten water gedurende een uur of zo.

Ingrediënten

1.5 kg gemalen mais

1 / 2 kopje water

1 / 3 kopje tomatenpuree

500 gram varkensvlees

150 gram boter

1 ui

1 groene paprika

2 teentjes knoflook

zout en peper naar smaak

00:00