La Cocina - Caribische rijst
00MoeilijkheidsgraadBeginner
ShareTweetSave
caribische_rijst
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten
 1 1 / 4 kopjes vet-vrij, minder natrium kippenbouillon
 1 kop licht kokosmelk
 1 kop langkorrelige voorgekookte rijst
 1 theelepel olijfolie
 1 kopje gehakte ui
 1 3 / 4 cups (1/4-inch) in blokjes gesneden geschilde pompoen
 1 theelepel gehakte verse of 1 / 4 theelepel tijm gedroogd
 1 / 2 theelepel zout
 1 / 2 theelepel gemalen kurkuma
 1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
 1 (15 ounce) kunnen zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
1

Breng bouillon en kokosmelk aan de kook in een middelgrote pan op middelhoog vuur.

2

Voeg rijst toe.

3

Afdekken, zet het vuur lager en kook 20 minuten of totdat het vocht is opgenomen.

4

Haal van het vuur; warm houden.

5

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

6

Voeg de ui toe, bak 5 minuten.

7

Zet het vuur medium.

8

Voeg pompoen toe, koken 8 minuten, of tot ze gaar zijn, af en toe roeren.

9

Roer tijm en overige ingrediënten erbij, koken 3 minuten of tot goed verwarmd, af en toe roeren.

10

Voeg de rijst toe aan het pompoen mengsel onder voortdurend roeren.

CategorieCuisine

Ingrediënten

 1 1 / 4 kopjes vet-vrij, minder natrium kippenbouillon
 1 kop licht kokosmelk
 1 kop langkorrelige voorgekookte rijst
 1 theelepel olijfolie
 1 kopje gehakte ui
 1 3 / 4 cups (1/4-inch) in blokjes gesneden geschilde pompoen
 1 theelepel gehakte verse of 1 / 4 theelepel tijm gedroogd
 1 / 2 theelepel zout
 1 / 2 theelepel gemalen kurkuma
 1 / 4 theelepel versgemalen zwarte peper
 1 (15 ounce) kunnen zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
Caribische rijst