La Cocina - Venusschelpen in groene saus
00MoeilijkheidsgraadGemiddeld
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd40 minuten
 750 gram venusschelpen, geschrobd
 3 eetlepels olie
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 kleine ui, gesnipperd
 1 eetlepel bloem
 2 eetlepels gehakte peterselie
 1 kopje droge witte wijn
 Zout en peper naar smaak
1

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook en ui tot transparent.

2

Voeg dan de bloem toe, bruin lichtjes.

3

Voeg de peterselie, mosselen en wijn toe.

4

Roer alles goed met een houten lepel door.

5

Kruid met zout en peper.

6

Dek de pan en bak een paar minuten tot mosselen opengaan.

7

Ten slotte, giet de saus op een schotel over de schelpen en serveer direkt.

CategorieCuisine

Ingrediënten

 750 gram venusschelpen, geschrobd
 3 eetlepels olie
 1 teentje knoflook, fijngehakt
 1 kleine ui, gesnipperd
 1 eetlepel bloem
 2 eetlepels gehakte peterselie
 1 kopje droge witte wijn
 Zout en peper naar smaak
Venusschelpen in groene saus