Groentensoep op Venezolaanse wijze

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1In een grote pan bakken we knoflook, ui en selderij in een eetlepel boter tot ze gaar zijn.

2Voeg water of bouillon, peterselie, bieslook en prei toe.

3Doe de groenten erbij.

4Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en dek af.

5Sauteer tot de groenten zacht zijn (en zacht vlees).

6Kruid met zout en peper naar smaak.

7Voeg koriander toe aan het einde van het koken, zodat er geen de smaak verloren gaat.

8Laat de soep een beetje staan en passeren langzaam door de blender samen met de melk, om het romiger te maken.

9U kunt het serveren bestrooid met witte kaas, geraspt of in blokjes gesneden kaas. Meestal vergezeld door een stuk brood of arepas. In het Andesgebied gaat dit soort soep tevens gepaard met annatto pepersaus, tomaat en ui.

Ingrediënten

1 grote aardappel, geschild en in stukjes

1 middelgrote wortel, geschild en in stukjes

Taro wortel, geschild en in stukjes (2 / 3 kop ca)

Knolselderij, geschild en in stukjes (2 / 3 kop ca)

1 stuk pompoen, geschild en in stukjes (2 / 3 kop ca)

1 fijngesneden stengel bleekselderij

1 / 2 middelgrote ui gesnipperd

2 teentjes knoflook, gehakt

2 stengels groene uien fijngesneden (zonder wortels of tips)

½ stengel schoon en gesneden prei

2 eetlepels boter

Zout en peper naar smaak

Peterselie naar smaak

Korianderblaadjes smaak

5 kopjes water of bouillon (kan bouillon van kruiden, vlees of kip)

1 kopje melk

Optioneel: een stuk van gehakt vlees voor soep

00:00