Vlees met sperziebonen

      

februari 8, 2015

Bereidingswijze

1Snijd het vlees in stukken.

2In een pan voegen we olie toe.

3Voeg de gesnipperde ui en knoflook, bak goed en voeg het vlees toe.

4Laat het een beetje koken en voeg zout toe naar smaak en de laurier.

5Voeg de in blokjes gesneden wortel.

6Bak alles samen en voeg vervolgens geplette tomaten toe.

7Roeren om plakken te voorkomen.

8De wijn toevoegen.

9Laten sudderen 20 minuten afgedekt op matig vuur.

10Sperziebonen toevoegen.

11Als het droge zijn alvorens in water laten weken met zout.

12Koken voor nog eens 25 minuten (matig vuur) totdat het allemaal goed gekookt is.

Ingrediënten

1 kg vlees (de soort die je wilt)

1 grote wortel

1 grote ui

3 teentjes knoflook

2 grote rijpe tomaten

300 gr. sperziebonen

3 eetlepels olie

een half glas droge witte wijn

een laurierblad

zout naar smaak

00:00