La Cocina - Empanadas
00MoeilijkheidsgraadGevorderd
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd2 uur 10 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd2 uur 25 minuten
Deeg
 500 gram bloem
 60 gram boter
 1 soeplepel olijfolie
 soeplepel suiker
 zout
 1 eigeel
 125 - 135 ml melk
 
Vulling
 250 - 300 gram varkensgehakt
 2 hard gekookte eieren
 peper
 zout
 suiker
 paprika poeder
 cayennepoeder
 1 flinke ui
 olijven
1

Doe de bloem in een kom. Maak een kuilje en doe daarin de boter. Strooi rond het kuiltje het zout. Begin zachtjes te kneden.

2

Voeg het eigeel, olijfolie en de suiker erbij. Beetje bij beetje de melk. Blijf kneden (zie dat het niet te nat is - anders bloem bij doen).

3

Maak er een mooie deegbol van en zet deze opzij.

4

Doe olie in de pan en begin de fijngehakte ui te bakken. Voeg daarna het vlees toe.Voeg de kruiden, olijven en de suiker toe. Laat deze even samen bakken.

5

Laat ondertussen de 2 eitjes koken (zo'n 5 minuutjes). Tip: als ze klaar zijn leg je de eieren in koud water zodat ze makkelijk te pellen zijn

6

Zet de vulling opzij en doe de in stukjes gesneden ei bij de vulling.

7

Rol het deeg helemaal uit totdat je niet meer kan (dikte minder dan 1 cm).

8

Pak een ontbijtgranen kom om er vormpjes uit te halen. Leg deze dan op zij.

9

Vul een tas met water. Pak de zo juist uitgesneden lapjes. Smeer ze in met je vingers met water en begin ze te vullen met de vulling.

10

Doe nog een beetje water aan de zijkanten om de empanadas mooi dicht te maken. Plet de buitenkanten vervolgens met een vork.

11

Nadat je de empanadas helemaal hebt klaargemaakt ben je klaar om ze nu te bakken. Vul je pan met veel olijfolie of zonnebloemolie.

12

Begin ze zachtjes te bakken aan beiden kanten.

13

Smakelijk eten!

Categorie, CuisineTags

Ingrediënten

Deeg
 500 gram bloem
 60 gram boter
 1 soeplepel olijfolie
 soeplepel suiker
 zout
 1 eigeel
 125 - 135 ml melk
 
Vulling
 250 - 300 gram varkensgehakt
 2 hard gekookte eieren
 peper
 zout
 suiker
 paprika poeder
 cayennepoeder
 1 flinke ui
 olijven
Empanadas