Trifle

  ,     

februari 1, 2015

Bereidingswijze

1Snijd cake in dunne plakjes en verspreid jam over elke slice.

2Plaats in de bodem van de schaal met jam naar boven.

3Bestrooi met sherry, dek af en zet in de koelkast.

4Maak custard met melk, boter en suiker in een steelpan.

5Voeg vanille toe.

6Verzacht de custardpoeder met een beetje koud water en voeg verhitte melk al roerend toe tot het dik wordt.

7Laat afkoelen en giet over de plakjes cake.

8Laten staan voor 2-3 uur.

9In de tussentijd kokos roosteren en doe de melk door een schone doek.

10Giet de melk over de trifle en zet nog eens voor 2 uur in de koelkast.

11Klop het eiwit stijf; voeg geleidelijk suiker (1 eetlepel) toe tot goed gemengd.

12Lepel voorzichtig het mengsel erover en bestrooi met gehakte noten en serveer.

Ingrediënten

1 biscuittaart (2 dagen oud)

¼ kopje sherry

1 klein blikje fruit

1 ¼ kopje melk

1 kokosnoot (uitsluitend melk)

2 eetlepel suiker

1 theelepel vanille

1 theelepel boter

2 eiwitten

1 eetlepel suiker

2 eetlepels gehakte cashewnoten

Aardbeienjam

00:00