
1 ½ kg kip
4 eetlepels boter of olie
6 teentjes knoflook, geperst
6 grote tomaten, ontveld, ontpit
1 en 1 / 2 wortelen
1 ½ ui
1 / 2 rode paprika
2 kopjes witte rijst (lange korrel)
3 kopjes kippenbouillon of water
½ kopje zoete wijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 en 1 / 2 kop gehakte gevulde olijven in de helft, 1 kopje erwten, 2 laurierblaadjes
1
Snijd de kip in stukken en bruin in de boter met knoflook.
2
Afzonderlijk mixen we de tomaten, ui, wortel en rode peper met 1 / 2 kopje water.
3
Voeg het toe aan de kip, laat koken voor ongeveer 20 minuten.
4
Haal de kip eruit en leg het terug in de stoofpot en voeg wijn, kippenbouillon, zout en peper naar smaak toe.
5
Breng aan de kook, voeg de rijst toe, olijven en erwten, roer zodanig dat de rijst niet aan de bodem van de pot blijft kleven.
6
Zet het vuur lager en plaats het deksel erop en laat het koken voor ongeveer 20 minuten, totdat de vloeistof is opgedroogd en de rijst gaar is.
CategorieRijstCuisineVenezolaans
Ingrediënten
1 ½ kg kip
4 eetlepels boter of olie
6 teentjes knoflook, geperst
6 grote tomaten, ontveld, ontpit
1 en 1 / 2 wortelen
1 ½ ui
1 / 2 rode paprika
2 kopjes witte rijst (lange korrel)
3 kopjes kippenbouillon of water
½ kopje zoete wijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: 1 en 1 / 2 kop gehakte gevulde olijven in de helft, 1 kopje erwten, 2 laurierblaadjes