La Cocina - Rijst met kip
00MoeilijkheidsgraadBeginner
ShareTweetSave
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur 5 minuten
 1 ½ kg kip
 4 eetlepels boter of olie
 6 teentjes knoflook, geperst
 6 grote tomaten, ontveld, ontpit
 1 en 1 / 2 wortelen
 1 ½ ui
 1 / 2 rode paprika
 2 kopjes witte rijst (lange korrel)
 3 kopjes kippenbouillon of water
 ½ kopje zoete wijn
 Zout en peper naar smaak
 Optioneel: 1 en 1 / 2 kop gehakte gevulde olijven in de helft, 1 kopje erwten, 2 laurierblaadjes
1

Snijd de kip in stukken en bruin in de boter met knoflook.

2

Afzonderlijk mixen we de tomaten, ui, wortel en rode peper met 1 / 2 kopje water.

3

Voeg het toe aan de kip, laat koken voor ongeveer 20 minuten.

4

Haal de kip eruit en leg het terug in de stoofpot en voeg wijn, kippenbouillon, zout en peper naar smaak toe.

5

Breng aan de kook, voeg de rijst toe, olijven en erwten, roer zodanig dat de rijst niet aan de bodem van de pot blijft kleven.

6

Zet het vuur lager en plaats het deksel erop en laat het koken voor ongeveer 20 minuten, totdat de vloeistof is opgedroogd en de rijst gaar is.

CategorieCuisine

Ingrediënten

 1 ½ kg kip
 4 eetlepels boter of olie
 6 teentjes knoflook, geperst
 6 grote tomaten, ontveld, ontpit
 1 en 1 / 2 wortelen
 1 ½ ui
 1 / 2 rode paprika
 2 kopjes witte rijst (lange korrel)
 3 kopjes kippenbouillon of water
 ½ kopje zoete wijn
 Zout en peper naar smaak
 Optioneel: 1 en 1 / 2 kop gehakte gevulde olijven in de helft, 1 kopje erwten, 2 laurierblaadjes
Rijst met kip