Erwtensoep op Venezolaanse wijze

      

februari 11, 2015

Aanwijzingen

1Bak in een pan met olie, ui, knoflook en paprika.

2Voeg de tomaat toe.

3Voeg vervolgens het varkensvlees toe en bak bruin.

4Giet het water of bouillon en erwten toe.

5Breng aan de kook.

6Voeg zout en peper naar smaak toe.

7Zet het vuur lager en bak, af en toe roeren, totdat erwten zacht zijn.

8Maal het zout en peper.

9Strooi de koriander en meng op het einde van het koken.

10Deze soep kan bereid worden met gesneden aardappelen, die worden toegevoegd wanneer de erwten zacht zijn, gevolgd door koken tot de aardappelen klaar zijn. U kunt ook stukjes kip of rundvlees toevoegen.

Ingrediënten

Voor 4 porties:

1 kopje spliterwten (controleer dat ze geen stenen hebben tussen hen en spoel)

4 kopjes water (of bouillon)

2 eetlepels olie

½ grote ui, gesnipperd

1 teentje knoflook

½ gehakte groene peper

1 grote tomaat, geschild en ontpit

¼ kopje gehakt karbonade, spek of ham

Zout en peper naar smaak

Optioneel: 2 eetlepels gehakte verse korianderblaadjes

00:00