Receptensite Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken.

EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Arroz vermelho do Garimpeiro

      

januari 31, 2015

Bereidingswijze

1In een middelgrote pan, verhit twee eetlepels olijfolie en braad het vlees.

2Na 2 minuten, voeg de groenten en laat ze allemaal samen sudderen gedurende ongeveer 5 minuten.

3Vervolgens voeg je de rijst en de kruiden toe met een houten lepel.

4Laat de rijst een beetje gaar worden, af en toe roeren gedurende 5 minuten.

5Voeg genoeg bouillon toe aan de rijst om de rijst te laten koken op een laag vuur.

6Roer af en toe in de rijst zodat het niet aan de bodem van de pan blijft kleven.

7Als de vloeistof begint te verdampen, proeven van een rijstkorrel, is het nog steeds knapperig? Als het niet zacht is, blijven toevoegen van runderbouillon aan de pot tot de rijst zacht is met een pap-achtige consistentie.

8Serveer warm met een schijfje limoen en hete saus.

Ingrediënten

2 kopjes rode rijst

300 g carne de sol (of rundvlees met zout), in blokjes gesneden

6 teentjes knoflook, geplet

1 middelgrote ui, fijngehakt

1 middelgrote tomaat, gehakt

1 paprika, fijngesneden

3-4 pimenta de cheiro (geurige peper, indien niet beschikbaar, neem een ​​chili peper en gehakt)

2 laurierblaadjes

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel saffraan

1 theelepel paprikapoeder (of achuete of colorau)

1 theelepel komijn

1 blokje runderbouillon

00:00