spanje-keuken-kleinDe Spaanse keuken bestaat uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse,Galicische of Baskische keukens die allen onderling sterk verschillen.

Typische kenmerken van de Spaanse keuken:

  • – Gebruik van olijfolie.
  • – Het gebruiken van verschillende soorten knoflook, peterselie en uien als belangrijkste ingredienten van hun gerechten.
  • 2 keren per dag eten (rond 15:00 en rond 22:00), meestal een voorgerecht en een hoofdgerecht.
  • – Het eten van fruit of zoetigheden als dessert.
  • – Het gebruik van kruiden zoals rozemarijn of oregano in beperkte mate.
  • – Het ontbijt bestaat uit fruit, sterke koffie en zoetigheden die in elke regio volledig ander zijn.
  • – Bij warme gerechten wordt er meestal brood bijgegeten.
  • – Kleine hapjes eten – beter bekend als tapas. Bekijk alle tapas recepten.

Typische gerechten van de Spaanse keuken:

Bekijk alle Spaanse recepten.