De Spaanse keuken bestaat uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse,Galicische of Baskische keukens die allen onderling sterk verschillen.
Typische kenmerken van de Spaanse keuken:
- – Gebruik van olijfolie.
- – Het gebruiken van verschillende soorten knoflook, peterselie en uien als belangrijkste ingredienten van hun gerechten.
- – 2 keren per dag eten (rond 15:00 en rond 22:00), meestal een voorgerecht en een hoofdgerecht.
- – Het eten van fruit of zoetigheden als dessert.
- – Het gebruik van kruiden zoals rozemarijn of oregano in beperkte mate.
- – Het ontbijt bestaat uit fruit, sterke koffie en zoetigheden die in elke regio volledig ander zijn.
- – Bij warme gerechten wordt er meestal brood bijgegeten.
- – Kleine hapjes eten – beter bekend als tapas. Bekijk alle tapas recepten.
Typische gerechten van de Spaanse keuken:
- – Paella
- – Tortilla con patatas
- – Gazpacho
- – Patatas Bravas
- – Churros
- – Pan con tomate
Bekijk alle Spaanse recepten.