EnglishNederlandsFrançaisDeutschPortuguês

Avocado soep

      

februari 1, 2015

Bereidingswijze

1Smelt de boter in een grote pan op laag vuur.

2Voeg de ui en knoflook en roer goed.

3Laat alles zachtjes garen, zonder kleurstoffen, tot de ui zacht en doorzichtig is.

4Roer de bloem erdoor en bak onder voortdurend roeren, 1-2 minuten.

5Sta niet toe dat de bloem bruin wordt.

6Voeg de kippenbouillon, een beetje in een tijd, en blijf roeren tot de bloem grondig gemengd en vloeibaar is glad en vrij van brokken.

7Breng aan de kook en temper het vuur.

8Snijd de avocado's doormidden en verwijder de dikke groene schil en stenen.

9Plaats het vlees in een kom en pureer goed met een vork.

10Voeg krab vlees toe en meng elkaar.

11Voeg de gepureerde avocado en krab in de soep en laat zachtjes gedurende 15-20 minuten koken.

12Roer de room toe en breng op smaak met zout en peper.

13Haal van het vuur en zet apart om af te koelen.

14Dek af en chillen in de koelkast.

15Serveer gekoeld, gegarneerd met stuk avocado en bieslook of koriander.

Ingrediënten

2.oz boter

1 ui, fijngesneden

1 teentje knoflook, uitgeperst

1 eetlepel bloem

1.2 liter kippenbouillon

4 rijpe avocado's

8.oz krabvlees, vers of in blik

300ml enkele room

zout en versgemalen zwarte peper

garnering:

avocado

gehakte bieslook of koriander

00:00