Aanwijzingen
1Gekarameliseerde amandelen: Breng in een pan 100 g suiker met een kwart kopje water en hele amandelen.
2Kook op hoog vuur al roerend met een houten lepel, gedurende vier minuten of totdat ze bruin beginnen te worden.
3Zet het vuur lager en kook twee of drie minuten goudbruin.
4Haal van het vuur en giet het in een lade gesmeerd met olie.
5Laat ze afkoelen en rasp met een deegroller, waardoor op twee vellen vetvrij papier.
6Zet opzij.
7Dan, in een kleine steelpan, zet 100 g suiker met een kwart kopje water en een snoep, als ze goed bruin zijn, giet het in een lade gesmeerd met olie.
8Koel en versnipperen net als amandelen.
9Zet opzij.
10Zet het in steelpan suiker en het resterende water en bereiden een lichte siroop, koken zeven of acht minuten.
11Doe ondertussen de eidooiers in een blender en mix twee of drie minuten tot een dikke massa.
12Tijdens het mixen, voeg geleidelijk en continu, de kokende siroop toe, tot een glad en dikke massa.
13Voeg de cognac toe en zet opzij.
14Voeg vervolgens de vanille aan de slagroom met een lepel en roeren beweging toe, voeg de poedersuiker toe.
15Ten slotte, gehakt in een grote pan, niet te diep, gelaagd ei room, cake, ijs, gekonfijt fruit, karamel en gemalen amandelen. Doorgaan met deze lagen, eindigend met alle ingrediënten en versier het oppervlak met geroosterde amandelen en hele kersen.
16Plaats in de koelkast tot het serveren.